member
member

pullme

Μετάβαση σε
Share:
ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΜΕΤΑ
ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ - Π.Γ.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ονομάστηκε // δόθηκε το όνομα ΜΕΤΑ γιατί ακριβώς ήθελε να συμβολιστεί αυτό το οποίο υπάρχει μετά την οξειδωτική διαδικασία, ένα παιχνίδι με το χρόνο (κάτι πεθαίνει και κάτι νέο γεννιέται, όπως το σταφύλι πεθαίνει και γεννιέται το κρασί).

Πρόκειται για ένα πορτοκαλί κρασί “Orange wine” λόγω του χαρακτηριστικού χρώματος του κρασιού, που προκύπτει επειδή η λευκή ποικιλία (Μαλαγουζιά) οινοποιείται σαν ερυθρή και υφίσταται εσκεμμένα οξειδωτική παλαίωση. Το πορτοκαλί χρώμα προκύπτει από τη διαδικασία οινοποίησης (από την διαδικασία μικρής οξείδωσης που ξεκινάει ήδη από το αμπέλι). 20-25 ημέρες πριν το τρύγο, κάθε τσαμπί μαλαγουζιάς περιστρέφεται κατά μια ολόκληρη στροφή 360ο με αποτέλεσμα κάποιοι σωλήνες που μεταφέρουν το νερό στο σταφύλι να αποκόπτονται (το σταφύλι όμως παραμένει ζωντανό). Έτσι το σταφύλι χάνει την υγρασία του αλλά κερδίζει σε άρωμα, γεύση και συμπύκνωση. Στη συνέχεια ακολουθεί μια διαδικασία οινοποίησης της λευκής ποικιλίας μαλαγουζιά σαν να είναι κόκκινη. Έπειτα η φάση της ωρίμανσης & της παλαίωσης, η οποία είναι οξειδωτική παλαίωση σε γυάλινους αμφορείς (παλιά γινόταν σε πήλινους), γίνεται χωρίς κανένα συντηρητικό, χωρίς καμία μέθοδο συντήρησης, και ωριμάζει για δύο χρόνια σε αυτές τις συνθήκες (σε εσωτερικές οξειδώσεις και όχι σε οξειδώσεις του αέρα).

360
Video
Ετικέτα
ΧΡΟΝΙΑ
2011
ΤΥΠΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Μαλαγουζιά
Αλκοόλ
14,5%
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
2041
ΜΠΟΥΚΑΛΙ
FORTIFIED
ΒΑΡΕΛΙ
24 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
ΧΩΡΙΣ
ΦΕΛΛΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
16-18°C
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
4.000
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
2025
2026
2027
2028
2029
2030
2031
2032
2033
2034
2035
2036
2037
2038
2039
2040
2041
Όψη

Μη διαυγές πορτοκαλί, προς κεχριμπαρί λόγω του οξειδωμένου χαρακτήρα.

 
Μύτη

Αρώματα από εσπεριδοειδή, τροπικά φρούτα, μέλι ανθών καθώς και κάποια ίχνη καραμέλας και καπνού.

 
Στόμα

Γεμάτο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και τανίνες, γεύσεις εσπεριδοειδών, καραμέλας και ανθών λουλουδιών.

 
Γλυκύτητα
ξηρό
/ 5
γλυκό
Οξύτητα
χαμηλή
/ 5
υψηλή
Αλκοόλ
χαμηλό
/ 5
υψηλό
Σώμα
ελαφρύ
/ 5
γεμάτο
Ταιριάζει με:

Όπως και στην γλυκιά μαλαγουζιά, γίνεται ερυθρή οινοποίηση για να χτιστεί ταννικά. Έπειτα, ο οίνος ωριμάζει σε γυάλινα πιθάρια, σε σκιερό μέρος, όπου οξειδώνεται σταδιακά. Δεν γίνεται καμία προσθήκη θειώδους.

 

Ο αμπελώνας του κτήματος Πιερία Ερατεινή βρήσκεται στις λοφοπλαγιές «ΠΛΩΡΙΑ» γύρω από το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στον Κολινδρό. Τα εδάφη είναι άμμο-αργιλώδη με σημαντική περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο και η μεγάλη κλίση του εδάφους συνεισφέρει τα μέγιστα στην απόδοση του αμπελώνα. Καλλιεργούνται 150 στρέμματα με τις ελληνικές Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Κολινδρινό, Ξινόμαυρο αλλά και τις διεθνείς Chardonnay, Syrah και Cabernet Sauvignon. Οι ποικιλίες επιλέχθηκαν με προσοχή και έπειτα από μελέτη του εδάφους, του κλίματος και της προσαρμοστικότητας του ίδιου του φυτού. Αυτό που αναφέρουν οι παραγωγοί για τις ποικιλίες είναι ότι «πιστεύουμε πως αυτό, επιτυγχάνεται όταν οι ποικιλίες παντρεύονται τον τόπο και αφηγούνται τη δική τους ιστορία».

 

Καμία καταχωρημένη διάκριση.

 
Προσθήκη οίνου στα αγαπημένα
Απολαύστε το!
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε τον συγκεκριμένο οίνο απευθείας από τον παραγωγό. Συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα παραγγελίας.

advertizing place

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ
πρόσωπα - φιλοσοφία - τοποθεσία κ.α
Προτεινόμενοι Οίνοι