member
member

pullme

Μετάβαση σε
Share:
ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΓΛΥΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΕΡΑΤΕΙΝΕΣ
ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ - Π.Γ.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

υλάει λένε τις ευχές η ψυχή του ανθρώπου κι όταν κάπου συναντήσει «κλέφτη», φυσάει πνοή στα όνειρα. Μα δεν είναι ευχή αυτό που βγαίνει αλλά λαχτάρα. Ευχές είναι που ορίζουν τη ζωή του ανθρώπου και κατευθύνουν το μάτι και… χαρά λένε, σ ’όποιον ξέρει πως οι ευχές είναι σαν το κρασί…για να μοιράζονται”. Κλέφτες στην ετικέτα γιατί αυτά τα άνθη μόλις ωριμάσουν αποκολλώνται με το παραμικρό φύσημα από το φυτό και οι σπόροι τους ταξιδεύουν, σαν τις ευχές που κάνουμε όταν το συναντήσουμε και δίνουμε πνοή με ένα φύσημα να ταξιδέψουν μαζί του μακριά χωρίς προορισμό.

Το κρασί Ερατεινές Ευχές Γλυκός, είναι αποτέλεσμα μιας παλιάς ξεχασμένης παραδοσιακής μεθόδου (από την εποχή του Βυζαντίου), όπου τα τσαμπιά της Μαλαγουζιάς στα μέσα Αυγούστου περιστρέφονται//στρίβονται πάνω στο φυτό, δεν αποκόπτονται τελείως, αφήνοντάς τα έτσι να συμπυκνωθούν με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα νερού, να διατηρείται η οξύτητα και να υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Ο τρύγος πραγματοποιείται στις αρχές του Σεπτέμβρη, στη συνέχεια ακολουθείται η μέθοδος ερυθρής οινοποίησης, με πολυήμερη εκχύλιση, η ζύμωση (χωρίς την προσθήκη ζυμών) και η ωρίμανση σε καινούρια βαρέλια ακακίας 500 λίτρων μαζί με τις οινολάσπες για 24 μήνες. Είναι ένα γλυκό κρασί με αρώματα βερίκοκου και ψημένου πορτοκαλιού καθώς και μια υποψία από ευγενή βότανα, όπως φλαμούρι και θυμάρι. Στο στόμα, πάντρεμα πικάντικου, οξύτητας και μελιού, ο γλυκύς χαρακτήρας και ο αλκοολικός βαθμός του οίνου, αλληλοσυμπληρώνονται και προσφέρουν μακριά επίγευση.

360
Video
Ετικέτα
ΧΡΟΝΙΑ
2012
ΤΥΠΟΣ
ΓΛΥΚΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Μαλαγουζιά
Αλκοόλ
14%
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
2032
ΜΠΟΥΚΑΛΙ
FORTIFIED
ΒΑΡΕΛΙ
24 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
ΧΩΡΙΣ
ΦΕΛΛΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
8–10°C
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
4.000
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
2025
2026
2027
2028
2029
2030
2031
2032
Όψη

Χρώμα κεχριμπαρί.

 
Μύτη

Αρώματα βερίκοκου, μαρμελάδα πορτοκάλι, φασκόμηλο και μέλι.

 
Στόμα

Στόμα γλυκό με δροσιστική οξύτητα και γεμάτο σώμα, γεμάτο αρώματα γλυκών φρούτων και γλυκών μπαχαρικών.

 
Γλυκύτητα
ξηρό
/ 5
γλυκό
Οξύτητα
χαμηλή
/ 5
υψηλή
Αλκοόλ
χαμηλό
/ 5
υψηλό
Σώμα
ελαφρύ
/ 5
γεμάτο
Ταιριάζει με:

Έπειτα από "στρίψιμο" του τσαμπιού πάνω στο αμπέλι (castratisation), γίνεται κόκκινη οινοποίηση με κρυοεκχύλιση αρχικά και έπειτα κατά την αλκοολική ζύμωση, συνεχείς ανακυκλώσεις. εμφιάλωση και παλαίωση σε φιάλη για δυο χρόνια.

 

Ο αμπελώνας του κτήματος Πιερία Ερατεινή βρήσκεται στις λοφοπλαγιές «ΠΛΩΡΙΑ» γύρω από το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στον Κολινδρό. Τα εδάφη είναι άμμο-αργιλώδη με σημαντική περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο και η μεγάλη κλίση του εδάφους συνεισφέρει τα μέγιστα στην απόδοση του αμπελώνα. Καλλιεργούνται 150 στρέμματα με τις ελληνικές Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Κολινδρινό, Ξινόμαυρο αλλά και τις διεθνείς Chardonnay, Syrah και Cabernet Sauvignon. Οι ποικιλίες επιλέχθηκαν με προσοχή και έπειτα από μελέτη του εδάφους, του κλίματος και της προσαρμοστικότητας του ίδιου του φυτού. Αυτό που αναφέρουν οι παραγωγοί για τις ποικιλίες είναι ότι «πιστεύουμε πως αυτό, επιτυγχάνεται όταν οι ποικιλίες παντρεύονται τον τόπο και αφηγούνται τη δική τους ιστορία».

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
- Ευχες Ερατεινές Γλυκύς Χρυσό Βραβείο

 
Προσθήκη οίνου στα αγαπημένα
Απολαύστε το!
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε τον συγκεκριμένο οίνο απευθείας από τον παραγωγό. Συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα παραγγελίας.

advertizing place

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ
πρόσωπα - φιλοσοφία - τοποθεσία κ.α
Προτεινόμενοι Οίνοι