member
member

pullme

Μετάβαση σε
Share:
ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΕΥΧΕΣ ΕΡΑΤΕΙΝΕΣ ΛΕΥΚΕΣ
ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ - Π.Γ.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

υλάει λένε τις ευχές η ψυχή του ανθρώπου κι όταν κάπου συναντήσει «κλέφτη», φυσάει πνοή στα όνειρα. Μα δεν είναι ευχή αυτό που βγαίνει αλλά λαχτάρα. Ευχές είναι που ορίζουν τη ζωή του ανθρώπου και κατευθύνουν το μάτι και… χαρά λένε, σ ’όποιον ξέρει πως οι ευχές είναι σαν το κρασί…για να μοιράζονται”. Κλέφτες στην ετικέτα γιατί αυτά τα άνθη μόλις ωριμάσουν αποκολλώνται με το παραμικρό φύσημα από το φυτό και οι σπόροι τους ταξιδεύουν, σαν τις ευχές που κάνουμε όταν το συναντήσουμε και δίνουμε πνοή με ένα φύσημα να ταξιδέψουν μαζί του μακριά χωρίς προορισμό.

Οι Λευκές Ευχές Ερατεινές είναι ένα πολύπλοκο χαρμάνι (blend) από Ασύρτικο (50%), Chardonnay (40%) και Μαλαγουζιά(10%). Το Chardonnay & το Ασύρτικο ωριμάζουν σε καινούργια βαρέλια ακακίας για 4 μήνες, ώστε να δημιουργηθεί ένας "fume" χαρακτήρας. Η Μαλαγουζιά παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές οινοποίησης, για να κρατήσει και να αναδείξει τα εξωτικά και ανθικά αρώματά της. Αποτέλεσμα αυτής της οινοποίησης είναι ένα πολύπλοκο κρασί, με αρωματική και γευστική ένταση, με τα λευκά λουλούδια και εσπεριδοειδή αρώματα να έρχονται στη μύτη, ενώ στο στόμα, μια ιδιαίτερη φρεσκάδα και απολαυστική αιχμηρότητα.

360
Video
Ετικέτα
ΧΡΟΝΙΑ
2013
ΤΥΠΟΣ
ΛΕΥΚΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
  • Chardonnay
  • Ασύρτικο
  • Μαλαγουζιά
Αλκοόλ
13,5%
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
2017
ΜΠΟΥΚΑΛΙ
BORDEAUX
ΒΑΡΕΛΙ
4 ΜΗΝΕΣ
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
ΧΩΡΙΣ
ΦΕΛΛΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
10-12°C
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
20.000
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ
2013
2014
2015
2016
2017
Όψη

Διαυγές κιτρινοπράσινο χρώμα.

 
Μύτη

Αρώματα λευκών λουλουδιών, κίτρινων φρούτων, ροδάκινου, βερίκοκου, μπανάνας, ανανά, lime.

 
Στόμα

Στόμα ξηρό, πολύπλοκο, με μέτριο(+) σώμα, με βοτανικά αρώματα και ικανοποιητική φρουτώδη επίγευση.

 
Γλυκύτητα
ξηρό
/ 5
γλυκό
Οξύτητα
χαμηλή
/ 5
υψηλή
Αλκοόλ
χαμηλό
/ 5
υψηλό
Σώμα
ελαφρύ
/ 5
γεμάτο
Ταιριάζει με:

Ξεχωριστή οινοποίηση για κάθε ποικιλία. Κρυοεκχύλιση και οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το Chardonnay και το Ασύρτικο μετά την οινοποίηση θα ωριμάσουν για 4 μήνες σε καινούργια βαρέλια ακακίας (δεν χρησιμοποιήθηκε βαρέλι δρυός λόγω της έντονης φύσης του ώστε να μη "καλυφθεί" το κρασί) και η μαλαγουζιά θα παραμείνει σε δεξαμενή μέχρι να γίνει το τελικό χαρμάνι.ζύμωση.

 

O αμπελώνας του κτήματος Πιερία Ερατεινή βρήσκεται στις λοφοπλαγιές «ΠΛΩΡΙΑ» γύρω από το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στον Κολινδρό. Τα εδάφη είναι άμμο-αργιλώδη με σημαντική περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο και η μεγάλη κλίση του εδάφους συνεισφέρει τα μέγιστα στην απόδοση του αμπελώνα. Καλλιεργούνται 150 στρέμματα με τις ελληνικές Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Κολινδρινό, Ξινόμαυρο αλλά και τις διεθνείς Chardonnay, Syrah και Cabernet Sauvignon. Οι ποικιλίες επιλέχθηκαν με προσοχή και έπειτα από μελέτη του εδάφους, του κλίματος και της προσαρμοστικότητας του ίδιου του φυτού. Αυτό που αναφέρουν οι παραγωγοί για τις ποικιλίες είναι ότι «πιστεύουμε πως αυτό, επιτυγχάνεται όταν οι ποικιλίες παντρεύονται τον τόπο και αφηγούνται τη δική τους ιστορία».

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
- Ευχές Ερατεινές Λευκό Χρυσό Βραβείο

 
Προσθήκη οίνου στα αγαπημένα
Απολαύστε το!
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε τον συγκεκριμένο οίνο απευθείας από τον παραγωγό. Συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα παραγγελίας.

advertizing place

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ
πρόσωπα - φιλοσοφία - τοποθεσία κ.α
Προτεινόμενοι Οίνοι