member
member

pullme

Μετάβαση σε
Share:
KARANIKA BRUT CUVÉE SPÉCIALE
ΛΕΒΑΙΑ - Π.Γ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑ
 
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η παραγωγή αυτού του μοναδικού αφρώδους λευκού κρασιού φτιαγμένο από 100% Ξινόμαυρο έγινε σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο  méthode traditionnelle. Δηλαδη η δεύτερη ζύμωση, που δημιουργεί της φυσαλίδες έγινε στη φιάλη. Το αποτέλεσμα ειναι ενα εντυπωσιακό αφρώδες κρασί με έντονα αρώματα φρούτων και ευχάριστη οξύτητα. Το εξαιρετικό κρασι δίνει σχεδόν ατελείωτες μικρές φυσαλίδες και έχει μεγάλη επίγευση. Περιορισμένη παραγωγή και κάθε φιάλη είναι αριθμημένη και αναγράφεται την ημερομηνία εμφιάλωσης. Έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως τη Σόφια, το Βερολίνο και το Decanter. Ο διάσημος ειδικός του Champagne κρασια Tom Stevenson είπε σχετικά με αυτό το κρασί : "I come across any artisanal sparkling wine that is as polished as Hartman’s 2010 based second release of Karanika Brut. It has silky-smooth mousse that most champenois would die for... it is already the best sparkling wine produced in Greece."

360
Video
Ετικέτα
ΧΡΟΝΙΑ
2013
ΤΥΠΟΣ
ΑΦΡΩΔΗΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Ξινόμαυρο
Αλκοόλ
12,5%
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
2020
ΜΠΟΥΚΑΛΙ
CHAMPAGNE
ΒΑΡΕΛΙ
ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΕΛΙ
ΠΑΛΑΙΩΣΗ
12 ΜΗΝΕΣ
ΦΕΛΛΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
4-8°C
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
8.000
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Όψη

Ζωηρές μικρές φυσαλίδες.

 
Μύτη

Μύτη με αρώματα φρέσκων φρούτων, ζυμών, φρυγανισμένου ψωμιού και ξηρών καρπών.

 
Στόμα

Στόμα ξηρό, έντονη οξύτητα, κρεμώδης αφρισμός και μακριά δροσιστική επίγευση.

 
Γλυκύτητα
ξηρό
/ 5
γλυκό
Οξύτητα
χαμηλή
/ 5
υψηλή
Αλκοόλ
χαμηλό
/ 5
υψηλό
Σώμα
ελαφρύ
/ 5
γεμάτο
Ταιριάζει με:

Ολόκληρα τσαμπιά πιέζονται σε στροφυλιά. Ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης στους 18°C. Χωρίς επιπρόσθετα χημικά και χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο. 2η ζύμωση στο μπουκάλι. Sur Latte (η αποθήκευση των φιαλών στοιβαγμένες σε ειδικά τελάρα ώστε να γίνεται η ωρίμανση και η προετοιμασία για το disgorgement – άδειασμα των υπολειμματικών) για 12 - 14 μήνες. Κυκλοφορεί στην αγορά 1-3 μήνα μετά το disgorgement.

 

Στη θέση «Σοτίρτσκο» υπάρχει ένας αμπελώνας 2,5 στρεμμάτων που παράγει μόνο 500 kg από την εκλεκτότερη ποικιλία σταφυλιών δηλαδή περίπου έως 1000 μπουκάλια ανά εκτάριο! Από τα σταφύλια αυτά παράγονται περίπου 300 μπουκάλια σκουρόχρωμο, ρουμπινί, εξαιρετικά πολύπλοκο κρασί, το οποίο μπορεί να παλαιωθεί για τουλάχιστον 25 χρόνια. Ο αμπελώνας αυτός, ηλικίας τουλάχιστον 100 ετών, φυτεύτηκε όταν η Ελλάδα βρισκόταν ακόμη υπό Τουρκική κατοχή.

Δίπλα στον αμπελώνα του «Σοτίρτσκο», βρίσκεται μία έκταση 2,5 στρεμμάτων, με πιο αμμώδες έδαφος, στην οποία είναι φυτεμένος ένας αμπελώνας 40 ετών με ποικιλία Ξινόμαυρο. Στο Ράστο, το οποίο αποτελεί εδώ και 3000 χρόνια την καρδιά των αμπελώνων της περιοχής, υπάρχουν δύο αμπελώνες (ηλικίας 25 και 40 ετών) συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων.


Επίσης, στη θέση «Δρόμος Λακκιάς» δίπλα σε ένα ελατόδασος κοντά στο Αμύνταιο, διαθέτουν έναν αμπελώνα με ποικιλία Ξινόμαυρο, έκτασης 5 στρεμμάτων. Τα αμπέλια, ηλικίας 25 ετών, είναι ιδανικά για την παραγωγή του αφρώδους οίνου Karanika Brut. Ο τελευταίος «παλιός» αμπελώνας με ποικιλία Ξινόμαυρο, ο οποίος βρίσκεται στη θέση «Νιβιγκράτσκο» μεταξύ του Αμύνταιου και της λίμνης των Πετρών, έχει έκταση μόλις 1 στρέμμα και χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή του κρασιού Karanika Brut.

 

Καμία καταχωρημένη διάκριση.

 
Προσθήκη οίνου στα αγαπημένα
Απολαύστε το!
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε τον συγκεκριμένο οίνο απευθείας από τον παραγωγό. Συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα παραγγελίας.

advertizing place

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ
πρόσωπα - φιλοσοφία - τοποθεσία κ.α
Προτεινόμενοι Οίνοι