


Είστε ήδη μέλος?
Δεν έχετε λογαριασμό?
Tο κακό είχε πλακώσει το Ελεύθερο Γρεβενών. Ο σοφός παππούς έδωσε την συμβουλή του: Θα οργώσετε, με δυο χρυσά μοσχαράκια και με το πέτρινο αλέτρι, γύρω-γύρω απ’ το χωριό. Μόλις φτάσετε στα αμπέλια θα τα κρύψετε, βαθιά, στο χώμα. Nα φύγει το κακό... Από τότε κάθε φορά που φυτεύεται ένα καινούργιο αμπέλι στο χωριό, πάντα οργώνουμε βαθιά...!” Tο ιδιαίτερο ξινόμαυρο συναντά το κοσμοπολίτικο Syrah δημιουργεί ένα κρασί με έντονο πορφυρό χρώμα και αρώματα κόκκινου κερασιού, δαμάσκηνου σε μύτη και στόμα, με στρογγυλές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα.
Βαθύ πορφυρό.
Μπουκέτο κόκκινων φρούτων (κεράσι), φρούτα του δάσους και πικάντικες νότες.
Ιδιαίτερα έντονο με ευγενικές τανίνες, κόκκινα φρούτα, ισορροπημένη οξύτητα.
Kλασική ερυθρή οινοποίηση, με τη ζύμωση να γίνεται σε μεταλλικές ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία ελεγχόμενη, για την κάθε ποικιλία χωριστά. Το κρασί παλαιώνει σε δρύινα Γαλλικά και Αμερικανικά βαρέλια για 10-12 μήνες. Η ωρίμανση του κρασιού συνεχίζεται μετά την εμφιάλωση για περίπου άλλους 6 μήνες.
Οι αμπελώνες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Ελεύθερου του νομού Γρεβενών και ειδικότερα στις περιοχές Θράψα και Καλύβια, σε οροπέδιο, δίπλα σε σιταροχώραφα και δασίλια βελανιδιάς.
Καμία καταχωρημένη διάκριση.