


Είστε ήδη μέλος?
Δεν έχετε λογαριασμό?
Μύτη με έμφαση στο φρούτο που εμφανίζεται πυκνό μα συνάμα φρέσκο – φράουλα, μαύρο κεράσι, μούρο. Λίγες νότες καπνού και μπαχαρικών. Στόμα ξηρό με γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες και ξανά φρέσκο φρούτο.
Διαυγές, βαθύ ρουμπινί χρώμα με πλούσια δάκρυα.
Μύτη με έμφαση στο φρούτο που εμφανίζεται πυκνό μα συνάμα φρέσκο – φράουλα, μαύρο κεράσι, μούρο. Λίγες νότες καπνού και μπαχαρικών.
Στόμα ξηρό με γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες και ξανά φρέσκο φρούτο. Επίγευση με καθαρότητα αρωματική όπου κυριαρχούν τα μπαχάρια.
H εκχύλιση διαρκεί 15 με 25 περίπου ημέρες και μετά την ολοκλήρωσή της το κρασί μεταγγίζεται σε βαρέλια από Γαλλική και Αμερικάνικη δρύ σε ποσοστά 75% και 25% αντίστοιχα, όπου ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση για 10 περίπου μήνες. Τα βαρέλια χρησιμοποιούνται για τέσσερα χρόνια πριν αντικασταθούν. Ακολούθως γίνεται το χαρμάνιασμα.
Οι Αμπελώνες βρίσκονται στα Χανιά, στην κοινότητα Βατολάκκου.
Καμία καταχωρημένη διάκριση.