member
member

pullme

Μετάβαση σε
Share:
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΣΛΑΝΗΣ
Θεσσαλονίκη
 
01/17 02/17 03/17 04/17 05/17 06/17 07/17 08/17 09/17 10/17 11/17 12/17 13/17 14/17 15/17 16/17 17/17
01 / 17
Χώρος γευσιγνωσίας
02 / 17
Χώρος γευσιγνωσίας
03 / 17
Χώρος γευσιγνωσίας
04 / 17
Χώρος γευσιγνωσίας
05 / 17
Διακρίσεις του οινοποιείου
06 / 17
Χώρος γευσιγνωσίας
07 / 17
Χώρος παλαίωσης
08 / 17
Προσωπική κάβα του κ. Ασλάνη
09 / 17
Βαρέλια ωρίμασης
10 / 17
Βιβλίο επισκεπτών
11 / 17
Βιβλίο επισκεπτών
12 / 17
Εξωτερικός χώρος οινοποιείου
13 / 17
Εξωτερικός χώρος οινοποιείου
14 / 17
Τα αμπέλια του κτήματος
15 / 17
Τα αμπέλια του κτήματος
16 / 17
Τα αμπέλια του κτήματος
17 / 17
Τα αμπέλια του κτήματος
  • Μια οικογενειακή υπόθεση
 

Ο Λάσκαρης Ασλάνης ασχολείται ερασιτεχνικά με το κρασί από το 1986, τότε, που με τον πατέρα του από το ένα στρέμμα, που είχε το σπίτι του, έκανε τις πρώτες πειραματικές οινοποιήσεις, παράγοντας περίπου 500 με 600 μπουκάλια χωρίς καμία δυσκολία. Η σχέση του με το κρασί είναι παλιά και βαθιά ριζωμένη μέσα του, καθώς τόσο ο παππούς του, πρόσφυγας από την Μηχανιώνα της Μ. Ασίας, όσο και πατέρας του εμφύσησαν την αγάπη και το μεράκι για τα αμπέλια και το κρασί. Άλλωστε με την γυναίκα του την Σύρμω, από την δεκαετία του 1980, που δεν υπήρχαν και ιδιαίτερα εμφιαλωμένα κρασιά προτιμούσε να πίνει και να συλλέγει εμφιαλωμένα κρασιά.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη να φυτέψει τον δικό του μικρό αρχικά αμπελώνα και να παράγει για την οικογένεια του και τους φίλους του το δικό του κρασί. Μετά από χρόνια πειραματισμών και συνεχούς μάθησης η αγάπη αυτή μετατράπηκε σε γνώση και το 2004 παίρνει την απόφαση να επεκτείνει τον ιδιόκτητο αμπελώνα και να δημιουργήσει το δικό του οικογενειακό οινοποιείο. Δεν ήταν απόφαση μιας μέρας, πάντα στριφογύριζε στο μυαλό του η περίπτωση δημιουργίας ενός οινοποιείου. Στην επιτυχή και διαρκή αυτή προσπάθειά του στέκονται δίπλα του και συμβάλλουν αμέριστα η σύζυγος του και οι δύο του κόρες. Κύριο μέλημα της οικογένειας είναι η ανάδειξη των μοναδικών γηγενών ποικιλιών της Ελλάδας ενώ παράλληλα θέλουν να δημιουργούν και προϊόντα υψηλής ποιότητας, περιορισμένης έκδοσης για τα οποία θα είναι περήφανοι.

 
  • Στο οινοποιείο εργάζεται όλη η οικογένεια, επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο ιδρυτής Λάσκαρης Ασλάνης με βοηθό την σύζυγο του Σύρμω. Οι δύο του κόρες, Βασιλική, τελειόφοιτη Πολιτικών Δομικών Έργων και με συνεχή εκπαίδευση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και η Ελένη, φοιτήτρια Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών είναι συνεχώς στο πλευρό τους. Έτσι η διεύθυνση της παραγωγής, ο σχεδιασμός νέων προιόντων και η ανάπτυξη έχουν περάσει στα χέρια της δεύτερης γενιάς.

 
 

Το οικογενειακό οινοποιείο είναι µόλις τριάντα χιλιόµετρα νοτιοανατολικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, στην Νεα Μηχανιώνα. Βρίσκεται στον χώρο της κατοικίας της οικογένειας αλλά στα μελλοντικα σχέδια είναι να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο οινοποιείο που να εξυπηρετεί πλήρως κάθε ανάγκη, καθώς και ένα συγκρότημα ξενώνων για αγροτουρισμό. Είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης.

 
 

Οι αμπελώνες του Λάσκαρη Ασλάνη βρίσκονται λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη, στην Μηχανιώνα, κοντά στη θάλασσα καθώς οι συνθήκες που επικρατούν εκεί είναι ιδανικές για την παραγωγή εξαιρετικού σταφυλιού και κρασιού. Το σύνολο των εκτάσεων των αμπελώνων είναι χωρισμένα στον κυρίως αμπελώνα που είναι ακριβώς στη Νεα Μηχανιώνα και σε πολλά μικρά κομμάτια γης, τα οποία βρίσκονται στην ίδια όμως περιοχή και σε υψόμετρο 0-150 μέτρων. Ιδιαίτερα ο κεντρικός και κύριος αμπελώνας, των 7 στρεμμάτων περίπου, έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα να το διαπερνά ένα ξερικό ρέμα το οποίο πέρα από το να λειτουργεί αποστραγγιστικά, βοηθάει να έρχονται οι δροσεροί θαλασσινοί αέρηδες διατηρώντας μία πιο χαμηλή και σταθερή, σε σχέση με την υπόλοιπη περιοχή, θερμοκρασία και ειδικά τις βραδινές ώρες μετά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού τα σταφύλια να δροσίζονται, να ηρεμούν και να ωριμάζουν πιο ήπια.

Είναι φυτεμένοι γραμμικά σε αποστάσεις 1,00μ. επί της γραμμής και 2,35 μ. μεταξύ των γραμμών. Το έδαφος είναι κατα κύριο λόγο αργυροπυλώδες, πλούσιο σε οργανική ουσία και το μικροκλίμα ιδανικό για παραγωγή σταφυλιών υψηλής ποιότητας. Η καλλιέργεια των περισσοτέρων αμπελώνων είναι βιολογική (ΒΙΟ), με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας. Στους αμπελώνες καλλιεργούνται οι Ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Μαλαγουζιά, Λημνιό, Ασσύρτικο και οι Γαλλικές Μerlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc. Η καλλιέργεια είναι ξηρική με αποτέλεσμα οι στρεμματικές αποδόσεις να μην ξεπερνούν ποτέ τα 700kg στα κόκκινα και τον ένα τόνο στα λευκά. Οι οικογένεια προσπαθεί να εξελίξει τον αμπελώνα με φυτεύσεις καινούργιων αμπελώνων και δικής της αποκλειστικά πρώτης ύλης. Συνεργάζεται με άλλους αμπελώνες αλλά αποτελεί δεδομένο ότι όλη η διαδικασία από το κλάδεμα μέχρι τον τρύγο είναι δική της ευθύνη και ο συνεργαζόμενος παραγωγός ακολουθεί πιστά ότι ακριβώς δουλειά κάνει και ο Λάσκαρης στα δικά του αμπέλια.

 
 

2014

Διαγωνισμός: Berliner Wein Trophy
Βραβείο: Χρυσό Μετάλλιο, MERLOT, εσοδείας 2011

 

2013

Διαγωνισμός: Berliner Wein Trophy
Βραβείο: Χρυσό Μετάλλιο, CABERNET SAUVIGNON, εσοδείας 2011

Διαγωνισμός: Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Κορέας
Βραβείο: Χρυσό Μετάλλιο, SYRAH, εσοδείας 2011

 
 
Προσθήκη παραγωγού στα αγαπημένα
Επισκεφθείτε μας
Μπορείτε να επισκεφθείτε το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΣΛΑΝΗΣ κατόπιν επικοινωνίας. Κάντε το τώρα και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επίσκεψης.
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ
Αναρτήθηκε στις 20 Αυγούστου 2014

Ξεκινήσαμε τον τρύγο για τη φετινή χρονιά, αναμένουμε μια πολύ καλή σοδειά ποιοτικά.

Αναρτήθηκε στις 03 Μαρτίου 2014

Φύτευση νέου αμπελώνα 6 στρεμμάτων ποικιλιών Μαλαγουζιάς και Ασσύρτικου.

+30 23920 33200
40.476324, 22.849764
+30 23920 33200