member
member

pullme

Share:
Οινότρια Γη 2010, Cabernet & Αγιωργίτικο
20 Φεβρουαρίου, 2015
Ηλίας Μελέτης

Ο Ηλίας Μελέτης δοκιμάζει το πάντρεμα του Cabernet Sauvignon με το Αγιωργίτικο της Οινότριας Γης και μας παρουσιάζει τις εντυπώσεις του...

 

Ένα υπέροχο δείγμα των δυνατοτήτων του Αττικού Αμπελώνα. Οι αμπελώνες της Οινότριας Γης αποτελούνται από 200 ιδιόκτητα στρέμματα, στις όχθες της λίμνης του Μαραθώνα, όπου καλλιεργούνται αποκλειστικά βιολογικά, Ελληνικές και ξένες ερυθρές ποικιλίες αμπέλου. Έχουμε λοιπόν την Οινότρια Γη 2010 του Κώστα Λαζαρίδη, με 90% Cabernet Sauvignon και μόλις 10% Αγιωργίτικο, ικανό όμως, να προσθέσει επιπλέον πολυπλοκότητα και φυσικά στρογύλλεμα στο ρωμαλαίο Cabernet Sauvignon.

Βαθύ (και ζωηρό ακόμη) πορφυρό χρώμα. Στη μύτη κόκκινα φρούτα, νότες βατόμουρου με έντονο καπνικό χαρακτήρα (απόρροια της 18μηνης παλαίωσης σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια) και πικάντικα μπαχάρια. Στο στόμα πληθωρικό, γεμάτο σώμα, κόκκινα (πιο ώριμα) και μαύρα φρούτα με το δαμάσκηνο να έχει τον πρώτο ρόλο, σοκολάτα, νότες μπαχαρικών και βανύλιας. Μέτρια οξύτητα, ώριμες καλοδουλεμένες τανίνες και μακρά επίγευση. 

Ένα κρασί με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης που αν καταφέρετε και αντισταθείτε στην άμεση κατανάλωση του να είστε σίγουροι θα σας ανταμείψει. Προτείνεται μετάγγιση τουλάχιστον 45 λεπτών πριν το σερβίρισμα και ιδανικά απολαύστε το συνοδεία κρεατοφαγίας.

  

Λέξεις: Ηλίας Μελέτης

Εικόνα: TheWineMakers.gr

 

Σχετικά

Ο Ηλίας Μελέτης είναι δημιουργός και συν-ιδιοκτήτης του TheWineMakers.gr ,της ολοκληρωμένης online πλατφόρμας διαχείρισης και προβολής των παραγωγών του Ελληνικού αμπελώνα.

 

Ένα κρασί με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης που αν καταφέρετε και αντισταθείτε στην άμεση κατανάλωση του να είστε σίγουροι θα σας ανταμείψει.

 
Περί Οίνου // έμπνευση, τάσεις, συνεντεύξεις, οινογνωσία κ.α.
20 Φεβρουαρίου, 2015
Οινογνωσία
Οινότρια Γη 2010, Cabernet & Αγιωργίτικο
Γράφει o Ηλίας Μελέτης

Ο Ηλίας Μελέτης δοκιμάζει το πάντρεμα του Cabernet Sauvignon με το Αγιωργίτικο της Οινότριας Γης και μας το παρουσιάζει...

04 Φεβρουαρίου, 2015
Οινογνωσία
Pinot Noir 2011, Κτήμα Άλφα
Γράφει o Στέφανος Κόγιας

Ο Στέφανος Κόγιας δοκιμάζει Pinot Noir 2011 του κτήματος Άλφα και μας παρουσιάζει τις εντυπώσεις του...

27 Φεβρουαρίου, 2015
Οινογνωσία
Αυλοτόπι 2006, Κτήμα Τσέλεπου
Γράφει o Ηλίας Μελέτης

Ο Ηλίας Μελέτης δοκιμάζει το Αυλοτόπι 2006 του κτήματος Τσέλεπου και μας παρουσιάζει τις εντυπώσεις του...

10 Σεπτεμβρίου, 2014
Συνεντεύξεις
Από δημοσιογράφος οινοπαραγωγός
Γράφει ο Άγγελος Μόσχοβας

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Άγγελου Μόσχοβα με τον πετυχημένο οινοπαραγωγό κ.Ζαχαρουδιακή.

01 Νοεμβρίου, 2014
Έμπνευση
Beaujolais Nouveau est arrivé!
Γράφει ο Θεοδόσης Τσιάκης

H γιορτή του φρέσκου! Πως οι Γάλλοι καθιέρωσαν και εδραίωσαν μια γιορτή δίνοντάς της παγκόσμια διάσταση.

13 Οκτωβρίου, 2014
Έμπνευση
Το Ελληνικό κρασί στην Αμερικάνικη αγορά
Γράφει η Σοφία Πέρπερα

H Σοφία Πέρπερα μας αναλύει τη σημαντική άνοδο, κατά τα τελευταία έτη, του Ελληνικού κρασιού στην Αμερικάνικη αγορά.

13 Νοεμβρίου, 2014
Έμπνευση
Κρασί και καλλιτεχνικά ρεύματα
Γράφει ο Αργύρης Τσακίρης

Ο Αργύρης Τσακίρης 'ακροβατεί' μεταξύ καλλιτεχνικών ρευμάτων, τεχνολογίας οινοποίησης και ύφους των κρασιών.

18 Δεκεμβρίου, 2014
Οινογνωσία
Αμέθυστος Ροζέ Λαζαρίδη 2014
Γράφει o Στέφανος Κόγιας

Ο Στέφανος Κόγιας δοκιμάζει τον Αμέθυστο Ροζέ 2014 του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη και μας το παρουσιάζει...

06 Μαρτίου, 2015
Συνεντεύξεις
Δρ. Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα
Γράφει οι "Φίλοι του Ξινόμαυρου"

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη των 'Φίλων του Ξινόμαυρου΄με την Δρ. Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα για το Ξινόμαυρο.