Ο Ηλίας Μελέτης δοκιμάζει το Αυλοτόπι 2006 του κτήματος Τσέλεπου και μας παρουσιάζει τις εντυπώσεις του...
Είστε ήδη μέλος?
Δεν έχετε λογαριασμό?
Ο Ηλίας Μελέτης δοκιμάζει το Αυλοτόπι 2006 του κτήματος Τσέλεπου και μας παρουσιάζει τις εντυπώσεις του...
Συγκαταλέγεται στα καλύτερα δείγματα Cabernet Sauvignon του Ελληνικού αμπελώνα. Πήρε το όνομά του απο την ομώνυμη περιοχή Αυλοτόπι, στην Τεγέα Αρκαδίας. Ο αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρα με ΒΔ προσανατολισμό και σε αργιλοπετρώδη εδάφη, είναι πολύ χαμηλής γονιμότητας και πολύ χαμηλής στρεμματικής απόδοσης ενώ ο τρυγητός γίνεται όψιμα κάθε χρονιά περί τα τέλη Οκτωβρίου. Ακολουθεί κλασσική ερυθρά οινοποίηση με πολύ μεγάλη διάρκεια εκχύλισης (20-25 ημέρες) και κατόπιν παλάιωση σε καινούρια δρύινα βαρέλια για περίπου 15 μήνες.
Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε ένα κράσί με βαθύ κόκκινο χρώμα. Στη μύτη συναντούμε αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, βύσσινο και φρούτα του δάσους (καβουρδισμένα). Ακολουθούν τα αρώματα βανύλιας και καφέ. Στο στόμα πλούσια γεύση με επιπλέον μπαχάρια (πιπέρι, βανύλια) και καπνό. Γεμάτο σώμα, γλυκές, στρόγγυλες ταννίνες, ευδιάκριτη οξύτητα και μεγάλη γευστική διάρκεια.
Ένα κρασί που έχει δυνατότητα παλαίωσης για περισσότερα απο 10 έτη. Θα το απολαύσετε ιδανικά συνοδεία κυνηγιού και παλαιωμένων κίτρινων τυριών.
Λέξεις: Ηλίας Μελέτης
Εικόνα: TheWineMakers.gr
Σχετικά
Ο Ηλίας Μελέτης είναι δημιουργός και συν-ιδιοκτήτης του TheWineMakers.gr ,της ολοκληρωμένης online πλατφόρμας διαχείρισης και προβολής των παραγωγών του Ελληνικού αμπελώνα.
Συγκαταλέγεται στα καλύτερα δείγματα Cabernet Sauvignon του Ελληνικού αμπελώνα.